Borzongós ősz Stephen Kinggel

Borzongós ősz Stephen Kinggel


A szeptember 1-jétől november 30-áig tartó időszakban legalább három Stephen Kinget szeretnék elolvasni. Velem tartasz?

Néhány hónappal ezelőtt úgy döntöttem, hogy csökkentem a nagyjából 600 olvasatlan könyvem számát. Ezért mindegyik címét felírtam egy papírfecnire, amiket aztán egy üres cipős dobozba tettem bele. Elhatároztam, hogy minden hónapban megkérem a testvéremet és két barátomat, hogy húzzanak 1-1-et belőle. A három kihúzott cetlire írt művet pedig soron kívül fogom elolvasni az adott hónapban.

Szeptemberben azonban megviccelt az Univerzum, és a három kihúzott műből kettő Stephen King könyve volt. Ez főként azért is érdekes, mert King szeptember 21-én ünnepli a születésnapját, így mindjárt négy új könyvvel is készülnek tőle a kiadók. Szeptember 20-án egy fantasy regénye kerül a könyvesboltokba Tündérmese címmel, majd szeptember 25-én a Bev Vincent által megírt Stephen King életrajzi könyv jelenik meg. Ráadásul szintén szeptemberben kezdik újra kiadni A setét torony című sorozatát, és ebben a hónapban kettő rész is megjelenik. Ezért elhatároztam, hogy habár sosem csinálok kihívásokat, most én is együtt ünneplek a horror királyával, és három könyvét is elolvasom az elkövetkező 3 hónapban. Ezeken a hamarosan beköszöntő borongós őszi napokon mi is esne jobban annál, minthogy King rémtörténeteit olvassam?

A két kihúzott mű mellé választottam tehát egy harmadikat is, és a szeptember 1-től november 30-ig tartó időszak alatt az alábbi három könyvet már egész biztos el fogom olvasni.

Ha neked is van sok könyved Kingtől, ami olvasásra vár, akkor tarts velem. Válassz ki te is a listádból hármat és borzongjunk együtt a horror mesterének művein.

 

1. A halálsoron

A fotó forrása: libri.hu / kiadó: EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT

 

„A Cold Mountain fegyház E blokkjában, a siralomházban, néhány rab várja, hogy elérkezzen az idő, amikor végig kell mennie a halálsoron, melynek a végén ott magasodik a villamosszék, az Öreg Füstös. Mindnyájukat Eduard Delacroix-t, a keszeg kis franciát, Vad Billy Whartont, az eszelős fiatalembert, és John Coffeyt, a hatalmas termetű, folyvást könnyező négert főbenjáró bűnért, többszörös gyilkosságért ítélték halálra. Paul Edgecombe, a blokk lelkiismeretes főfoglárra azonban bizonyos meglepő, mondhatni, csodás események hatására úgy érzi, néhány dolognak utána kell járnia. Lehet, hogy a három halálraítélt közül az egyik ártatlan? S ha igen, vajon módjában és hatalmában áll-e tennie is valamit ez ügyben? Hisz Paul tudja, milyen óriási kockázatot vállal megbízható munkatársaival együtt, nemcsak az állásukat veszíthetik el, de ők maguk is börtönbe kerülhetnek. Amikor megtudja az igazságot, nincs sok választása. Stephen King letehetetlenül izgalmas, feszes regényéből nagy sikerű film készült Tom Hanks és Michael Clarke Duncan főszereplésével.”

 

2. Christine

A fotó forrása: libri.hu / kiadó: ÁRKÁDIA

 

„A szerelem öl, butít és nyomorba dönt - szokták mondani a sokat tapasztalt öregek, s ilyenkor általában egy bomba jó nőre gondolnak, aki tönkretett egy szerencsétlen férfiút. De mi van akkor, ha egy szerencsétlen, jobb sorsra érdemes férfiú szerelmének tárgya egy ócska, csupa rozsda autó? Egy húszéves,1958-as Plymouth Fury, "akit" ráadásul Christine-nek hívnak? Nos, miután Arnie Cunningham libertyville-i középiskolás diák első látásra fülig beleszeret Christine-be, s őrülten, elvakultan, a végsőkre elszántan szembefordul szüleivel, egyetlen barátjával, sőt egyetlen barátnőjével is, hogy megszerezhesse, illetve megtarthassa "őt", a tétel minden kétséget kizáróan erre az esetre is igaz...”

 

3. A kívülálló

A fotó forrása: libri.hu / kiadó: EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT

 

„A Mr. Mercedes – Aki kapja, marja – Agykontroll trilógia után Stephen King – vagy ahogy rajongói világszerte emlegetik: a Mester – ismét egy hátborzongató thrillerrel hozza rá olvasóira az álmatlanságot. Az oklahomai kisváros, Flint City egyik parkjában brutálisan megerőszakolt, meggyilkolt és megcsonkított holttestre bukkannak. Az áldozat Frank Peterson, egy fehér fiúgyermek, életkora 11 év. A felfoghatatlan tett elkövetője pedig szemtanúk állítása és több, cáfolhatatlan bizonyíték szerint Terry Maitland gimnáziumi irodalomtanár és baseballedző, azaz T. edző, egy mindenki által ismert, köztiszteletben álló ember, két kislány édesapja. Ralph Anderson nyomozó letartóztatja az edzőt, méghozzá a lehető legmegalázóbb módon: a Maitland csapata számára kulcsfontosságú meccs közben, a szurkolósereg szeme láttára. Anderson indulata érthető: az ő kamasz fia is T. edző keze alatt tanulta a sportot. Az igazságszolgáltatás folyamatában azonban fennakadást okoz, hogy Maitlandnek kikezdhetetlen alibije van: szemtanúk, ujjlenyomatok, sőt DNS-minta igazolják, hogy a gyilkosság idején egy másik, távoli városban tartózkodott. Anderson nyomozónak segítőtársaival együtt választ kell találniuk a kérdésre: hogyan lehet ugyanaz az ember egyszerre két helyen? A rejtély megoldása Kinghez méltóan egyszerre hihetetlen és kétségbevonhatatlan, bármennyire sokkolja is azokat, akik egy texasi barlang mélyén végül szembekerülnek vele. A kívülálló amellett, hogy a New York Times bestseller listájának élére került, a Goodreads-en 2018-ban kategóriájának legjobb könyve lett, és az HBO minisorozatot készített belőle.”

 

 

Forrás:

libri.hu

Felső kép: pixabay

Tetszett a cikk?

 

1001Könyv cikkek

Margaret Atwood: Macskaszem
Szépirodalom, Kortárs külföldi irodalom
Ezt a könyvet kötelező olvasmánnyá tenném, hogy megértse mindenki, milyen hatalma van egyetlen kimondott szónak is.
Tóth Krisztina: A majom szeme
Magyar kortárs irodalom, Szépirodalom
Tóth Krisztina szövevényes regényében egymást épp csak súroló életek tárulnak fel.
Elégedetlen szerzők
Blog, Könyves cikkek
Írók, akiknek nagyon, de nagyon nem tetszettek könyveik filmadaptációi.
Mary Poppins nyomában
Írók / Szerzők, Klasszikus nemzetközi
A „valódi” Mary Poppins, aki nem is szerette a gyerekeket.
Katherine Applegate: Kívánságfa
Gyermek és ifjúsági, Kortárs ifjúsági
"...sok-sok év után ki akarnak vágni, így itt az idő, hogy teljesítsem egy különleges kislány kívánságát."
Világok, ahol nem lenne jó élni
Szórakoztató irodalom, Sci-fi / Fantasy / Disztópia
9 disztópikus könyv, ami SAJNOS egyre jobban hasonlít mostani világunkhoz.
Stephanie Land: Egy szobalány vallomása
További könyvek, Életrajz / Élettörténet
Önéletrajzi regény, amely egy bántalmazó kapcsolatból elmenekülő fiatal nő sorsát követi végig.
5 híresség – 5 könyv; 4. rész
Blog, Könyvajánló
Mit olvasnak a filmsztárok? Mai írásomban újabb 5 híresség kedvenc könyvét osztom meg.
Abraham Verghese: Könnyek kapuja
Szépirodalom, Kortárs külföldi irodalom
A fiatal és csodaszép apácát, az indiai Áldás nővért Afrikába küldik, hogy egy kórházban teljesítsen szolgálatot.

További 1001könyv cikkek »

 

....